Zijn er nog vragen?

FAQ

Frequently asked questions.

 

Vraag en antwoord op veel voorkomende vragen die wij krijgen. Wij proberen de meest voorkomende vragen zo goed mogelijk bij te houden. Staat uw vraag er niet tussen? Bel of mail ons gerust even. 

Nee, een werkplek in de Cloud is niet duurder. Dit heeft te maken met de maandelijkse prijs voor uw gehele IT welke ten opzichte van een eigen server een besparing kan opleveren tot 44%. Een eigen server lijkt op het eerste gezicht goedkoper, maar vaak worden er nog een aantal variabelen vergeten, die het duurder maken. Denk hierbij aan de gebruikte stroom van de server, de verloren tijd van medewerkers door uitval van het systeem of bij het probleem oplossen en de kosten van vernieuwing. 


De mogelijkheid om in eigen omgeving schaalvoordeel te halen wat betreft IT-infrastructuur en IT-vaardigheid van personeel is zeer klein. Met Cloudteq hoeft u slechts te investeren in de IT die u daadwerkelijk gebruikt. Uw personeel is minder bezig met het blussen van brandjes en meer met het toevoegen van IT-waarde aan de onderneming. De productiviteit van de eindgebruikers neemt ook toe, omdat ze minder tijd kwijt zijn aan het oplossen van IT-problemen.

Al uw medewerkers kunnen overal inloggen, ongeacht welk soort besturingssysteem. Alles wat u nodig heeft, is een internetverbinding, uw apparaat en een kop koffie. U logt met uw gebruikersnaam en wachtwoord in, wanneer u gebruikt maakt van een VPN-verbinding. Maakt u daar geen gebruik van, bijvoorbeeld buiten het kantoor, dan komt er een derde beveiligingslaag bij, namelijk een Vasco Tokencode. Eenmaal ingelogd kunnen uw medewerkers genieten van alle bestanden en programma's die zij altijd gebruiken. 

Ja, altijd. Ongeacht de gekozen oplossing van Cloudteq, u bent en blijft de enige eigenaar. U blijft altijd in controle van al uw data en informatie die in onze omgeving aanwezig is. Conform onze SLA zijn wij verplicht om u op ieder gewenst moment uw gegevens aan te bieden op het medium van uw keuze (DVD, USB, disk, et cetera).

Cloudteq beschikt over de hoogst mogelijke beveiliging van zowel fysieke beveiligingsmaatregelen als digitale dataprotectie. Ons gekwalificeerde personeel maakt gebruikt van de best beschikbare technologieën en procedures om uw data te beveiligen tegen niet-geautoriseerde toegang. Zo hebben wij ook de ISO27001 certificering, hebben wij ervoor gezorgd dat de data op een plek staat waar deze certificering ook van toepassing is. Dit is het Datahotel in Groningen, welke erg hoge standaarden van beveiliging, stroomvoorzieningen, internetvoorzieningen en blussystemen heeft. 

Ja, dat kan. Wij ondersteunen iPads, Apple Macs , iPhones, Blackberry en andere smartphones die gebruik maken van IOS, Windows of Google Android. Deze zijn makkelijk te configureren voor het ontvangen en versturen van e-mails, het synchroniseren van contacten en de kalender. Met gebruik van de laatste versie Citrix, Xenapp6.5 kunt u met uw tablet ook inloggen op de online werkplek omgeving.

Veiligheid wordt steeds belangrijker, vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming(AVG) ingegaan. De voorheen geldende Wet Bescherming Persoonsgegevens is hiermee vervangen. De AVG is de nieuwe wet voor het beschermen van persoonsgegevens, welke in de gehele EU geldt.

Wat is er veranderd:

- Versterking en uitbreiding van privacy rechten van personen (klanten/medewerkers/etc.)
- Meer verantwoordelijkheden voor organisaties die persoonsgegevens gebruiken.
- Bevoegdheden voor alle Europese privacy toezichthouders om boetes op te leggen.

Vanwege privacyregelgeving heeft Cloudteq een verwerkersovereenkomst opgenomen in haar algemene voorwaarden. Hierin staat hoe Cloudteq omgaat met uw persoonsgegevens en data. Tevens worden de begrippen ‘verantwoordelijke’ en ‘verwerker’ uitgelegd. De verantwoordelijke in de overeenkomst is degene die het doel en de middelen vaststelt, de klant van Cloudteq. In de aan de overeenkomst verbonden bijlage 1 geeft de verantwoordelijke aan hoe men omgaat met de persoonsgegevens van de organisatie.

Persoonsgegevens is een waardevol eigendom binnen uw organisatie. Zeker is dit belangrijk sinds mei 2018, wanneer de AVG ingegaan is. Wanneer u informatiebeveiliging op de juiste wijze waarborgt, kunt u vol vertrouwen zaken doen. Bij Cloudteq hebben wij vroegtijdig gezorgd aan deze normering te voldoen.

 

Wat is ISO/IEC 27001:

ISO/IEC 27001 is de internationaal bekende norm voor het Information Security Management System (ISMS). Dit managementsysteem voor informatiebeveiliging, zoals persoonsgegevens, is van toepassing op iedere organisatie binnen de EU. Voor Cloudteq houdt dit in dat wij aan alle eisen moeten voldoen betreft beveiligingsmaatregelingen van gedocumenteerde informatie(persoonsgegevens) binnen de Cloud-omgeving. Het ISMS is ontworpen om adequate en proportionele beveiligingsmaatregelen te nemen die de persoonsgegevens dient te beschermen en vertrouwen te bieden.

De kans dat uw internet wegvalt is tegenwoordig vrij klein, maar het komt nog steeds wel eens voor. Het is belangrijk eerst te achterhalen of het internet bij uw locatie weg is of dat dit het internet bij de servers is. 

Mocht dit bij u op locatie zijn, dan is dat een storing van uw internetleverancier en wij raden het aan om dan contact op te nemen met uw internetleverancier. Maar als de internetverbinding bij u op het bedrijf wegvalt, kunt u even niet bij de Cloud. Maar wees gerust, want heeft u enkele seconden daarna weer internet, dan kunt u gewoon verder werken waar u gebleven was en is er geen werk verloren. Is het internet voor een langere tijd weg, dan kunt u met de oplossing van Cloudteq elders inloggen en verder werken. 

Mocht de storing het internet betreffen van onze servers, dan heeft u vaak binnen enkele seconden weer toegang. 

Cloudteq heeft ervoor gezorgd om twee internetverbindingen naar de servers te laten lopen. Valt de ene uit, dan gaan de servers automatisch over naar de andere. 

Ja, dat is in de meeste gevallen wel mogelijk. Het is wel belangrijk dat u daarvoor een COAX-aansluiting in het pand heeft of een Ziggo Abonnement Overname Punt (AOP). U kunt dit controleren door in de meterkast van uw pand te kijken of een van de volgende aansluitingen aanwezig is. 

 

Ons DNA

Samen VEILIG werken

De veiligheid van uw bestanden is onze grootste belang. Een gerust gevoel voor u, en ook voor ons.

Samen SNEL werken

Onze Cloud is zo ingericht dat u dagelijks inlogt op een schone server. Een gegarandeerde snelheid van uw werkplek.

Samen SIMPEL werken

Wij proberen ICT voor u zo simpel mogelijk te houden, zodat u zich volledig kan richten op het gebruik en niet de techniek.

Samen EFFICIËNT werken

Op zowel economische als ecologische redenen biedt de Cloud van Cloudteq de meest efficiente oplossing voor het MKB.