Vragen en Antwoorden

Vragen en antwoorden over Cloudteq Online Werken

 

Wat zijn de belangrijkste voordelen van het gebruik van een online werkplek van Cloudteq ?

Betalen per maand. U betaalt per gebruiker per maand. Bij minder gebruikers betaalt u dus direct minder en bij meer gebruikers betaalt alleen wat erbij komt. Investeren om piekbelastingen in het gebruik op te vangen is niet nodig. U betaalt dus nooit meer voor ongebruikte capaciteit.

Lagere kosten. U kunt economische schaalvoordelen behalen en u hoeft niet meer te investeren in dure ICT-infrastructuur of uitbreidingen en ook niet in de aanschaf en het onderhoud van software. U hoeft ook geen IT-staf aan te houden voor beheer. U kunt uw IT-mensen volledig inzetten voor business development en toch beschikken over de kennis en kunde van een toegespitste IT-organisatie.

Inzichtelijke kosten. Met onze maandelijkse rapportage heeft u goed inzicht in de kosten en de mogelijkheden om te bezuinigen op bijvoorbeeld ongebruikte software en opslagcapaciteit.

Snelle implementatie. Wij hebben alle investeringen gedaan in enterprise-klasse apparatuur om snelle implementatie van uw applicaties mogelijk te maken. Nieuwe gebruikers kunt u binnen enkele minuten aansluiten.

Betrouwbaarheid. Wij leveren een state-of-the-art ICT-infrastructuur met een zware beveiliging, een hoge beschikbaarheid (99,9%), robuuste functionaliteit voor back-ups en wereldwijde toegang.

Focus op de eigen organisatie. Door het technische applicatiebeheer uit te besteden kunt u uw interne capaciteit en kennis aanwenden voor de kern van uw bedrijfsprocessen.

Gebruiken andere organisaties online werkplekken voor hun ICT ?

Ja, steeds meer. Gartner, een gerenommeerd onderzoekbureau, verwacht dat circa 15 procent van alle huidige PC’s in 2014 gemigreerd zijn naar een Hosted Virtual Desktop omgeving. Onze engineers hebben de online werkplek technologie sinds 2000 geïmplementeerd bij bedrijven op gebied van zakelijke dienstverlening, retail, productie, zorginstellingen en diverse andere branches

We hebben Microsoft Office software licenties gekocht. Wat levert overgaan op een pay-per-use model mij op ?

Veel. Bedrijven hebben vaak voor kantoorautomatisering een reeks van softwarelicenties van verschillende versies gekocht, zonder software assurance. Door gebruik te maken van de maandelijkse MS Office licenties van Cloudteq hoeft u geen versie-upgrades aan te schaffen. Alle gebruikers maken gebruik van de laatste versies zonder te betalen voor upgradekosten.

Als u een Open Volume of Open Value licentiecontract heeft, kunt u dit contract inbrengen in uw online werkplek contract

Hoe groot is de kans dat mijn internet verbinding wegvalt ?

Zeer klein. Cloudteq beschikt over betrouwbare internetopgang met redundante verbindingen aan de zijde van het datacentrum. Wij bevelen aan om aan de klantzijde bedrijfskwaliteit internetlink toe te passen. Deze is tegenwoordig tegen lage kosten te verkrijgen met een beschikbaarheid van 99,6 procent of hoger. Klanten kunnen tevens een ADSL-verbinding als alternatief voor tijdelijk gebruik toepassen. Indien in uw wijk de stroom uitvalt, kunnen uw gebruikers op iedere andere locatie opnieuw inloggen en verder werken.

Kost Cloudteq online werken niet meer ?

Nee. Een Cloudteq online werkplek oplossing kan besparingen opleveren tot 44 procent wanneer u de kosten van de Cloudteq online werkplek vergelijkt met de werkelijke kosten van uw huidige IT-infrastructuur.
Volgens Gartner wordt maar 65 procent van de werkelijke IT-kosten meegerekend en bestaat circa 35 procent van de kosten uit indirecte en vaak onzichtbare kosten. Zichtbare IT-kosten betreffen investeringen, werkelijke kosten van beheer en technisch personeel en onderhoudskosten. Onzichtbare kosten betreffen verloren productiviteit door downtime en/of verouderde of inefficiënte systemen plus verloren tijd bij eindgebruikers die betrokken zijn bij probleem oplossen.

Verder zijn er de kosten van beheer en stroomvoorziening van de computerruimte van de klant en de tijd en kosten van systeembeheer. Worden systeemback-ups uitgevoerd op de juiste manier en juiste tijden ?

Is de antivirussoftware up-to-date ?

is de firewall configuratie onlangs gecontroleerd ?

Is het mail- en internetgebruik onder controle ?

Indien u een eigen dedicated IT-infrastructuur aanschaft, beheert en onderhoudt, moet u tevens investeren in extra capaciteit die u slechts sporadisch gebruikt bij piekbelastingen.
De mogelijkheid om in eigen omgeving schaalvoordeel te halen wat betreft IT-infrastructuur en IT-vaardigheid van personeel is zeer klein. Met Cloudteq hoeft u slechts te investeren in de IT die u daadwerkelijk gebruikt. Uw personeel is minder bezig met het blussen van brandjes en meer met het toevoegen van IT-waarde aan de onderneming. De productiviteit van de eindgebruikers neemt ook toe, omdat ze minder tijd kwijt zijn aan het oplossen van IT-problemen.

Hoe loggen eingebruikers in ?

Kunnen eindgebruikers op overige vestigingen en mobiele eindgebruikers dat ook ?

Alle gebruikers kunnen, ongeacht hun locatie, via het internet of een dedicated connectie veilig inloggen (SSL VPN). Hoofdkantoor, filiaal of onderweg maakt dus niet uit.

In het verleden beschikten mobiele eindgebruikers onderweg over een beperkt aantal diensten, meestal alleen over e-mail. Met online werkplek beschikt iedere eindgebruiker over de data en applicaties die nodig zijn om te kunnen werken. Dit kunnen dezelfde applicaties zijn als die van de eindgebruikers op kantoor. Via DSL, kabel of 3G kunnen ze inloggen. Extra authenticatie kan worden toegevoegd op basis van SMS-passcode of token.

IK ben eraan gewend om mijn eigen servers hier te hebben, verlies ik de controle niet als ik mijn servers verhuis ?

Nee, u verliest nooit de controle. De controle wordt gewaarborgd door een duidelijke “Service Level Agreement” die ons verplicht de kwaliteit te leveren die u nodig hebt voor het effectief ondersteunen van uw onderneming.

Wat als ik onlangs geinvesteerd heb in nieuwe IT apparatuur ?

Geen probleem. Recent aangeschafte apparatuur kunnen wij meenemen in ons datacenter, zodat u uw afschrijvingsperiode geheel kunt benutten. Na de afschrijvingsperiode kunt u dan overgaan tot het gebruik van de servers die Cloudteq standaard levert voor de ondersteuning van uw applicaties.

Wordt er een back-up gemaakt van mijn data en is deze goed beschermd tegen virussen ?

Ja. Met Cloudteq hosting bent u verzekerd van frequente en betrouwbare back-ups. Totale Virus scanning van alle servers en data is inbegrepen in de dienstverlening. De back-up wordt tevens in een tweede datacenter opgeslagen.

Hoe kan ik starten bij Cloudteq

Heel eenvoudig. De eerste afspraak benutten we om kennis te maken en inzicht te krijgen in uw situatie. Tevens leggen we uit hoe onze dienstverlening is opgebouwd en waarvoor u betaalt en waarop u kunt bezuinigen. Vervolgens werken we stap voor stap toe naar het migratiemoment. Uiteraard bieden we nazorg als de migratie heeft plaatsgevonden

Welke bedrijfapplicaties kan ik gebruiken binnen een Cloudteq online werkplek ?

Vrijwel alle applicaties. Op dit moment ondersteunen wij een groot aantal verschillende bedrijfsapplicaties voor onze klanten. Wij hebben dus ruime ervaring met het beschikbaar maken van bedrijfsapplicaties via het web of in de online werkplek-omgeving, waarbij beveiligde toegang gegarandeerd moet zijn..Het aanbieden van applicaties en toegang tot de desbetreffende data kan op eindgebruikersniveau bepaald worden. Eindgebruikers kunnen dus alleen gebruikmaken van de applicaties en data waar zij toestemming voor hebben. Uw huidige ERP, HRMl, CRM en andere bedrijfsspecifieke applicaties kunnen dan ook probleemloos gemigreerd worden naar onze omgeving

Kan mijn personeel inloggen met iPhones en iPads

 Ja. Wij ondersteunen iPads, Apple Macs , iPhones, Blackberry en andere smartphones die gebruik maken van IOS, Windows of Google Android. Deze zijn makkelijk te configureren voor het ontvangen en versturen van e-mails, het synchroniseren van contacten en de kalender. Met gebruik van de laatste versie Citrix, Xenapp6.5  kunt u met uw tablet ook inloggen op de online werkplek omgeving

Ben ik bij online werkplek nog wel eigenaar van mijn eigen data en informatie ?

Ja, altijd. Ongeacht de gekozen oplossing van Cloudteq, bent en blijft u de enige eigenaar. U blijft altijd in controle van al uw data en informatie die in onze omgeving aanwezig is. Conform onze SLA zijn wij verplicht om u op ieder gewenst moment uw gegevens tegen uurtarief vergoeding aan te bieden op het medium van uw keuze (DVD, USB, disk, et cetera).

Hoe weet ik dat mijn data veilig is tegen omgeoorloofde toegang ?

 Met Cloudteq beschikt over de hoogst mogelijke beveiliging van zowel fysieke als dataprotectie. Ons gekwalificeerde personeel maakt gebruikt van de best beschikbare technologieën en procedures om uw data te beveiligen tegen niet-geautoriseerde toegang.

Halen mijn applicaties wel de zelfde snelheid alsop mijn eigen lokale netwerk ?

Minstens. In vele gevallen zal de performance zelfs omhoog gaan, afhankelijk van uw huidige hardware en de gebruikte telecommunicatieconnectie.

Cloudteq levert een ICT-omgeving waar uw applicaties draaien op krachtige servers. De PC, laptop, thin client of PAD wordt alleen gebruikt voor het ontvangen van schermupdates, communicatie over toetsaanslagen en bewegingen van de muis. In een typische (lokale) LAN-omgeving draaien applicaties meestal op de eigen PC, waardoor deze te zwaar belast wordt en de performance terugloopt

Hoe is de beveiliging geregeld ?

Ja, ze zijn zeer veilig. Cloudteq beschikt over twee fysiek goed beveiligd datacenters met klimaatregulatie, firewalls, bescherming tegen inbraak, monitoring en een efficiënte alarmcentrale die samen een hogere protectie bieden dan de meeste klanten zichzelf kunnen veroorloven.

Wanneer moet ik een online werkplekken van Cloudteq overwegen ?

U kunt het meeste voordeel uit onze dienstverlening halen wanneer u:

  • problemen met het investeren in en beheren van een eigen complexe IT-omgeving wilt voor zijn of oplossen.
  • ongerust bent over de kapitaalinvesteringen die nodig zijn om uw IT-omgeving te onderhouden en te upgraden om competitief te blijven.
  • ongerust bent over de kosten van het beheren van een omgeving met meerdere sites en gebruikers die op afstand willen inloggen.
  • niet beschikt over dedicated IT-personeel met de kwaliteit en vaardigheden om uw IT-omgeving effectief te onderhouden.
  • al gebruikt maakt van outsourcing of een type van huur van uw IT-omgeving.
  • gelooft dat IT waarde toevoegt en uw onderneming sterker maakt en niet alleen een kostenpost is

Hoe weet ik zeker dat de service van Cloudteq betrouwbaar is ?

 De “Service Level Agreement” die wij met u afspreken verplicht ons om onze systemen en procedures continu te controleren via een uitgebreid monitoringsysteem, waarbij ook updates beheerst worden toegepast. Klantgegevens zijn veilig en worden met grote regelmaat geback-upt. Onze methodiek verzekert u van een hoge mate van betrouwbaarheid, dus van de vereiste kwaliteit.

Bel ons op 050 2030444

Teruggebeld worden? Laat uw naam en nummer achter en wij bellen u!

Stuur ons direct een e-mail!