Onze infrastructuur

Een dubbel datacenter voor dubbele veiligheid.

ICT-infrastructuur kent geen compromissen. Die krijgt u dus ook niet van ons. Gewoon topkwaliteit hosting infrastructuur op twee locaties. Besteed uw ICT aan Cloudteq uit en u krijgt het er allemaal bij.

Dubbel datacenter
Cloudteq maakt gebruik van twee datacenters die onderling met redundante glasvezels zijn verbonden. Beide datacenters zijn op allerlei niveaus redundant uitgevoerd om de continuïteit te kunnen waarborgen. De datacenters zijn opgezet in een zogenaamde active-active opstelling. Dit betekent dat beide omgevingen onafhankelijk van elkaar kunnen opereren en tevens als elkaars back-up kunnen dienen. Het datacenter in Stadskanaal en aan de Jeverweg in Groningen zijn eigen datacentra. In het TCN Datahotel in Groningen beschikt Cloudteq over een eigen beveiligde omgeving. Er is een 10Gbit koppeling tussen het TCN Datahotel en onze vestiging in groningen. Vestiging Stadskanaal is ook in het glasnetwerk opgenomen en wordt gebruikt om op een derde plek back-ups te hebben van klant data.

Voor een verdere verhoging van de beschikbaarheid kunnen aanvullende technische oplossingen worden ingezet:

HP servers en storage
De server- en storage-infrastructuur van Cloudteq is gestandaardiseerd op HP-technologie. De servers zijn alle voorzien van Intel-processoren, origineel RAM-geheugen. De HP Gen8 servers hebben zich de afgelopen jaren bewezen op het gebied van duurzaamheid en performance. Door onze lange ervaring met deze hardware kunnen we snel hardware herstellen en weten we hoe we de maximale prestaties uit een server kunnen halen.

Microsoft
Voor onze server virtualisatie heeft Cloudteq gekozen voor de oplossing van Hyper-V. De performance en functionaliteiten die Hyper-V biedt, zijn wat ons betreft nog steeds superieur ten opzichte van de concurrenten. Cloudteq heeft een aantal Hyper-V Professionals in dienst. Cloudteq is een afnemer van het Service Provider Licence Agreement programma van Microsoft en was een van de eerste Microsoft Partners voor de “Networking Infrastructure Solutions”. Cloudteq heeft diverse Microsoft Certified Specialisten aan het werk. Onze expertise zit met name op het gebied van Windows Server, Exchange, System Center Suite, MS SQL en het hosten van MS Dynamics (Navision, Axapta en CRM).

Citrix
Citrix is een leider op het gebied van virtualisatie. Dit geldt voor zowel servers als voor applicaties en desktops. Voor Cloudteq vormt Citrix al 8 jaar de basis voor onze virtuele desktop propositie. Cloudteq maakt binnen het Citrix-portfolio met name gebruik van de producten Xenapp, Provisioning Server, Netscaler en  Access Gateway. Verschillende medewerkers van Cloudteq zijn gecertificeerde Citrix administrators.

Fortinet
Cloudteq maakt gebruik van Fortinet firewalls, routers en VPN concentrators. Fortinet biedt zeer professionele oplossingen om de netwerken van onze klanten via het internet op een zo velig en snel mogelijke manier te verbinden met onze datacentra. Verschillende medewerkers van Cloudteq zijn gecertificeerde Fortinet beheerders.

Meer gerenommeerde merken
Naast de hiervoor genoemde software maken wij onder andere gebruik van gerenommeerde software van Symantec voor onze antivirus en antispam gateway en Tokens van Vasco om klanten buiten kantoor op een net zo veilige manier te laten inloggen als dat ze gewend zijn van telebankieren.

Bel ons op 050 2030444

Teruggebeld worden? Laat uw naam en nummer achter en wij bellen u!

Stuur ons direct een e-mail!