Vragen en antwoorden

Veelgestelde vragen over verbindingen

 

Kan ik mijn verbindingen laten regelen door CLoudteq ?

Ja u kunt uw verbindingen gewoon centraal bestellen bij Cloudteq. We zijn officieel Ziggo en KPN dealer voor DSL, Coax en Glas. Tevens kunnen we glasvezelverbindingen regelen bij diverse andere leveranciers
 

Wat zijn de verschillen tussen ADSL, Kabel en Glasvezel ?

ADSL is een dataverbinding met als drager de koper infrastructuur van KPN. Er zijn verschillende soorden DSL , ADSL, SDSL en VDSL. Asynchroon, Synchroon en een verbeterde versie van DSL. Snelheden varieren van 1 tot 50 Mbit.

Kabelverbindingen hebben als drager de COAX verbinding van de TV netwerken van BV Ziggo en UPC. Door de betere eigenschappen van COAX is het mogelijk enorme bandbreedtes te bereiken. Het probleem is alleen dat deze netwerken meestal niet in de buurt van bedrijventereinen liggen.

Glasvelzelbetwerken gebben als drager een dunne glasvezelader die lichtstralen met data over enorme afstanden op hoge snelheden kan transporteren zonder verlies. Glas kan geleverd worden door verschillende aanbieders. Het grote probleem bij glas zijn de graafkosten omdat deze infrastructuur nog niet overal standaard aanwezig is.

 

Wat is een overboekingsfactor ?

Dit betreft de verhouding tussen de bandbreedte die u heeft afgesproken met een leverancier en de bandbreedte die u daadwerkelijk geleverd krijgt. Bij enkele leveranciers kan hier een verschil inzitten
 

Wat is Bandbreedte ?

Bandbreedte is de hoeveelheid data die tegelijkertijd over een bepaalde verbinding kan worden vervoerd. Hoe hoger de bandbreedte van een verbinding, hoe sneller u de data kunt ontvangen of versturen. Bandbreedte wordt vaak onderverdeeld in naar binnen en naar buiten. Onze servers hebben in beide richtingen 1000 Megabit bandbreedte tot hun beschikking, maar deze hoeveelheid wordt nooit bereikt. Ter vergelijking heeft uw ADSL verbinding gemiddeld 8 Megabit bandbreedte naar binnen (download) en 1 Megabit naar buiten (upload) tot zijn beschikking.
 

Wat is een IP adres ?

Een IP-adres is een uniek nummer dat verwijst naar een fysieke server/computer. Elke computer met een internet verbinding heeft zo'n nummer.
 

Wat is een DNS Server ?

Een DNS server zorgt ervoor dat u bij het intypen van uw domeinnaam automatisch wordt doorverwezen naar de juiste computer waarop de bestanden (website, email etc.) van dat domein staan. Een DNS server weet welke domein gekoppeld is aan welk IP nummer. Een IP nummer is dan weer gekoppeld aan een fysieke lokatie/server. DNS servers over de hele wereld communiceren onderling om deze gegevens constant up-to-date te houden
 
 
 

Bel ons op 050 2030444

Teruggebeld worden? Laat uw naam en nummer achter en wij bellen u!

Stuur ons direct een e-mail!